Sivut

syyskuuta 21, 2012

Vihdoin Liège

Eilinen päivä kului matkustaessa Grazista Liègeen. Ensin taksilla lentokentälle ja koneen vaihto Frankfurtissa. Brysselin lentokentältä junaan ja junan vaihto Leuvenissa. Liègen rautatieasemalta taksilla asuntolalle. Ekan kuukauden vuokran maksoin saapuessa ja jatkossa aina saapumispäivänä käyn maksamassa vuokran. En tiedä maksavatko paikallisetkin vuokran tiskille vai käyttävätkö he pankkisiirtoja.

Huone on suht pieni kolmannessa (ylimmässä) kerroksessa, mutta ihan hyvin tänne mahtuu. Sängyssä on hyvä patja, mikä tärkeintä. :) Ja lakanat vaihdetaan kahden viikon välein talon puolesta. Huoneessa on aika viileää, koska lämmityskausi ei ole virallisesti alkanut vielä. Aamulla patteri kyllä oli lämmin ja kahden villatäkin kanssa ei nukkuessa tarvinnut palella. Täällä on siis oma huone ja naapurin tytön kanssa yhteinen suihku. Pesuallas on oma siinä suihkun vieressä. Vessoja on kolme, jotka jaetaan kahdeksan ihmisen kesken. Samassa kerroksessa on neljä tälläistä kahdeksan hengen osiota ja keittotiloja kerroksessa on kaksi. Yhteisiä jääkaappeja ei ole, vaan jääkaappi pitää vuokrata erikseen. Ilmeisesti pitää lähettää sähköpostia johonkin, muta ehtiihän sitä tässä. Makaroni säilyy hyvin ilmankin. :)

Tänä aamuna lähdin sitten etsimään rakennusta, josta löytyy työpiste. Ei ihan taittunut matka vartissa, vaikka Google niin lupasi. :) Mutta löysin perille pienen metsäseikkailun jälkeen. Takaisinpäin löysinkin sitten vähän paremman kävelyreitin, jota voin ensi viikolla koittaa noudattaa. Yliopiston väki oli tosi mukavaan kaikki tuli esittäytymään (ehkä pari nimeä jäi mieleen) ja mut otettiin heti lounasryhmään mukaan. Täällä on yleensä tapana vaan syödä sämpylää lounastauolla, mutta opiskelijaravintoloitakin on pari. Tämän päiväinen lounas oli tomaattikeittoa ja kohtalaisen kokoinen leipä. Tarkkaa hintaa en muista, mutta vitosen setelistä sai kahden euron kolikon ja hiluja takaisin. Eli alle kolme euroa.

Siinäpä nyt mieleen tulleita juttuja. Kuvia tulee ehkä otettua paremmin nyt viikonloppuna.

Ei kommentteja: