Sivut

syyskuuta 27, 2012

Rutiinit käyntiin

Maanantaina seikkailin itseni lähemmäs keskustaa ruokakauppaan. Aika pitkään sai tavailla hyllyjä, että mitä missäkin oudon näköisessä purkissa oli. Hedelmien punnitus oli myös mielenkiintoista, koska tuotteilla ei ole numeroa lainkaan. Vaa'assa on kaksi kuvaa, hedelmät ja vihannekset. Kuvaa napauttamalla sitten pääsee valitsemaan hedelmän tai vihanneksen (onneksi on myös kuvat eikä pelkästään ranskankieliset nimet) ja esimerkiksi päärynöitä oli kolmea eri lajiketta, joista piti valita oikea. Ihan kätevä systeemi, kun hoksasi miten se toimii. Korttien käyttö ei täällä ole niin yleistä kuin Suomessa, mutta isommissa kaupoissa kyllä on tähän mennessä käynyt electronkin. Kassajonossa vaan joutuu odotteleen ihmisiä, jotka kaivelee tasarahaa niistä viimeisistäkin senteistä. :) Hämmennyin jossain kassalla, kun annoin mielestäni tasarahan ja sainkin yhden sentin takaisin. En olis kyllä sitä tarvinnut..

Tiistaina oli töissä palaveri ja olin vasta joskus puoli seitsemän aikoihin takaisin kämpillä. Olin suunnitellut tiistaille lenkkeilyä, mutta se sitten jäi. Yliopistolla on yksinkertaiset ikkunat ja lämmitys ei ole vielä päällä. Vähän käy työskentely vilpoiseksi, kun sisällä on kylmempää kuin ulkona. Toivon mukaan ensi viikolla lämmitys kytketään päälle.

Eilen pääsinkin sitten mukaan työpaikalla kerran vuodessa järjestettävään ravintolailtaan. Söimme keskustassa ravintolassa, joka tarjoaa perinteistä belgialaista ruokaa. Käytännössä melkein kaikki seurueesta söi lihapullia ranskalaisilla, joka on liegeläinen ruokalaji. Annokseen kuului siis kaksi puolen nyrkin kokoista lihapullaa ja ranskalaisia. Tänään on jonkinlainen ranskankielisen vähemmistön juhlapäivä, ja ranskankielinen yliopisto ja koulut ovat kiinni. Kaupungilla riitti siis vilskettä.

Loppuun vielä näkymä huoneen ikkunasta:

Ei kommentteja: