Sivut

syyskuuta 19, 2012

Graz, osa3

Eilinen päivä meni todella vauhdikkaasti. Puoli yhdeksältä alkoi esitykset ja ohjelma loppui puoli neljän maissa. Viideltä piti lähteä kohti illallispaikkaa ja illalliselta pääsi hotellille puoli kaheltatoista. Mutta oli illallinen kyllä sen arvoinen.

Ravintola oli Schlossberg, eli "Linnavuori". Upea maisema kaupungin yli ja älyttömän hyvää ruokaa. Ensin oli tietysti alkudrinkki ja koktailpaloja. Sen jälkeen siirryttiin sisätiloihin. Alkuruokana oli kermaista paprikakeittoa ja pääruokana härkää paikallisilla yrteillä maustettuna ja lisukkeena kurpitsaa ja perunarullia.  Ruuan kanssa tarjoiltiin luonnollisesti viiniä tai olutta ja lisää tuli pyytämättäkin. Lopuksi oli vielä jälkiruokabuffet, jossa oli neljää erilaista herkkua. Itse otin palan omena "struudelia", eli piirakkaa, vaniljakastikkeella ja kerrossuklaa-annoksen. Tarjolla olisi myös ollut "taikinapallo"luumuja ja juustoja, mutta kaikkea ei millään jaksanut syödä. Samassa pöydässä istui neljää muutakin kansalaisuutta, unkarilainen, itävaltalainen, saksalainen ja italialaisia. Hauskoja keskusteluja oli pitkin iltaa.

Ylös ravintolalle pääsi joko rappusia, raitiovaunulla tai hissillä. Ylöspäin menin raitiovaunulla, joka kiipesi hyvin jyrkässä kulmassa ylöspäin. Komeat maisemat, vaikka pikkasen hirvitti nousta niin korkealle. Alaspäin tulin rappusia, mutta niissä ei hirvittänyt yhtään.

Tänään oli sitten vuorossa oma esitys iltapäivällä, joka meni ihan hyvin. Sain hyvää palautetta selkeydestä, mikä oli kiva kuulla. Kaiken kaikkiaan tosi hyvin järjestetty konferenssi ja mukava tunnelma.

Laitan tähän linkin, josta voi katsoa kuvia. En viitsinyt niitä ladata tähän, kun tulee muuten niin pitkä teksti. Kuvia Grazista.

Ei kommentteja: